четвер, 02 червня 2022 13:05

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ запобігла кібератакам на українські органи влади

СБУ запобігла кібератакам на українські органи влади
На українські органи влади намагалися здійснити серію кібератак. Фото: Unsplash

Служба безпеки України запобігла серії хакерських атак на органи влади.

Також до суду передали справу щодо поплічниці Анатолія Шарія. Про це повідомляє СБУ в Telegram.

На Полтавщині знешкодили хакерів, які працювали на спецслужби РФ. У Києві також затримали російського інтернет-агента, який закликав до захоплення влади в Україні.

На Донеччині викрили проросійського блогера, який агітував громадян допомагати агресору. На Черкащині блокували діяльність трьох ворожих пропагандистів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США підтвердили, що здійснювали кібератаки на підтримку України

У Винниці слідчі СБУ завершили досудове розслідування щодо поплічниці проросійського блогера Анатолія Шарія, яка підтримувала агресію РФ і виправдовувала злочини окупантів.

"У Рівненській області за матеріалами СБУ до суду направили обвинувальний акт щодо колишньої працівниці одного зі стратегічно важливих об'єктів регіону, яка поширювала кремлівську дезінформацію", - підсумували в повідомленні.

Президент РФ Володимир Путін поскаржився на кібервійну проти Росії. Він доручив розробити держсистему захисту інформації. За його словами, кількість кібератак на російську інформаційну інфраструктуру останні роки постійно зростає.

Зараз ви читаєте новину «СБУ запобігла кібератакам на українські органи влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі