середа, 02 листопада 2022 16:20

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ оголосила підозру доньці колишнього міністра

СБУ оголосила підозру доньці колишнього міністра
Альону Лебедєву розшукують правоохоронці. Фото: Woman magazine

Повідомили про підозру доньці колишнього міністра оборони Павла ЛебедєваАльоні Лебедєвій.

Їй інкримінували фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України. Про це повідомила Служба безпеки України.

За матеріалами слідства, донька колишнього міністра керувала підприємствами, які постачали товари та обладнання для оборонно-промислового комплексу Російської Федерації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній "регіонал" Богуслаєв має паспорт РФ – ЗМІ

Донька ексміністра перебуває у розшуку за державну зраду, повідомила Київська міська прокуратура.

Вона є кінцевим бенефіціарним власником низки підприємств в Україні. Одне них через підконтрольні підприємства, зареєстровані на території РФ, займалося постачанням і збутом обладнання для оборонно-промислового комплексу Росії.

"Зараз вживаються заходи щодо встановлення місця перебування підозрюваної", – пише прокуратура.

Павло Лебедєв був міністром оборони у 2012–2014 роках в уряді Азарова. До цього тричі був нардепом від "Блоку Юлії Тимошенко" і Партії регіонів.

Після втечі Віктора Януковича також утік з України. Був присутній у Кремлі на зібранні з нагоди початку окупації Росією Криму.

У червні 2020 року Лебедєву повідомили про підозру у державній зраді. За даними слідства, він цілеспрямовано знижував обороноздатність України.

Зараз ви читаєте новину «СБУ оголосила підозру доньці колишнього міністра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі