понеділок, 18 липня 2022 13:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни з літаків обстріляли Одещину. Є влучання у військовий об'єкт

Росіяни з літаків обстріляли Одещину. Є влучання у військовий об'єкт
Одну ракету вдалося збити над морем. Фото: facebook.comPvkZahid

По Одеській області об 11:00 російські окупанти нанесли ракетний удар.

Три літаки Су-35 з акваторії Чорного моря випустили чотири ракети повітряного базування. Про це повідомляє оперативне командування "Південь" в Telegram.

"Одну ракету збили над морем. Дві влучили у об'єкт військової інфраструктури. Триває гасіння пожежі. Ще одна влучила в міст через Дністровський лиман, який ворог продовжує нищити з квітня, відколи міст і нефункціонує", – йдеться у повідомленні.

Постраждалих немає, додають в ОК.

Це вже сьоме влучання росіян у міст через Дністровський лиман.

У ніч на 30 травня і на світанку ворог завдав два ракетних удари. Ударною хвилею пошкодило кілька приватних будинків неподалік. Травмованих серед населення не було.

Автомобільний і залізничний міст через Дністровський лиман розташований у районі Затоки. Першого ракетного удару по мосту завдали окупанти 26 квітня, а п'ятий – 17 травня.

Росія не залишає спроб знищити міст над Дністровським лиманом. Це потрібно окупантам для створення додаткового плацдарму для своїх нападів.

Він має стратегічне значення, бо з'єднує південну частину Одеської області з рештою території України. Через нього проходить дорога з Румунії, зокрема від порту Констанца. У разі руйнування мосту єдиною можливістю проїхати сушею буде шлях через територію Молдови.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни з літаків обстріляли Одещину. Є влучання у військовий об'єкт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі