вівторок, 23 серпня 2022 11:35

Росія стягує баржі під Херсон – розвідка Великої Британії

Росія стягує баржі під Херсон – розвідка Великої Британії
ЗСУ 22 серпня черговий раз вдарили по Антонівському мосту. Відновити його окупанти не зможуть. Фото: t.me/oleksiihoncharenko

Армія Росії, ймовірно, має намір побудувати плавучий "міст" із барж під Херсоном, щоб забезпечити постачання свого угруповання на правому березі Дніпра.

Однак цей міст буде вразливий для українських ударів. Про це повідомляє міноборони Великої Британії з посиланням на дані своєї розвідки в Twitter .

"На вихідних РФ, ймовірно, почала перекидання барж. Окупанти планують збудувати з них плавучий "міст" безпосередньо біля пошкодженого Антонівського мосту – ключового об'єкта для зв'язку між російськими військовими в Херсоні та на східному березі", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ намагається мотивувати допоміжні сили для битви за Донбас – британська розвідка

За оцінками британців, якщо Росія добудує імпровізований міст, це збільшить пропускну здатність порівняно з поромною переправою.

ЗСУ завдають ударів по ключових для правобережного угруповання РФ мостах: Антонівському автомобільному та залізничному, в Новій Каховці та Дар'ївці.

Вдень у понеділок, 22 серпня, Антонівський міст у Херсонській області вкотре атакували ЗСУ. У мережі повідомляли про 8–10 прильотів.

У ЗСУ офіційно підтвердили новий удар по Антонівському мосту. Керівниця пресцентру об'єднаного координаційного штабу Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк зазначила, що ворогу не вдасться відновити переправу.

Зараз ви читаєте новину «Росія стягує баржі під Херсон – розвідка Великої Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі