субота, 17 серпня 2024 01:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни знову розганяють фейки, що українці хочуть застосувати "брудні бомби" для обстрілів АЕС: в МЗС відреагували

Росіяни знову розганяють фейки, що українці хочуть застосувати "брудні бомби" для обстрілів АЕС: в МЗС відреагували
Росіяни знову почали розганяти фейк про застосування "брудної бомби" українцями. Фото: УНІАН

"Божевільна російська пропаганда" знову почала розганяти дезінформацію про бажання українців використати "брудні бомби" для обстрілів Запорізької і Курської атомних електростанцій.

У Міністерстві закордонних справ України офіційно спростували ці звинувачення, наголосивши, що Росія поширює чергову небезпечну брехню і їй треба припинити це робити, заявив речник МЗС України Георгій Тихий.

"Україна не має наміру чи можливості робити якісь подібні дії", – заявив Тихий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США готувалися до ядерного удару РФ по Україні - CNN

Україна завжди була і залишається вірним членом ДНЯЗ (Договору про нерозповсюдження ядерної зброї), додав він.

"Жодних "брудних бомб" у нас немає і не планується їх придбання. Коли Росія вперше поширила цю нісенітницю у 2022 році, ми запросили місію МАГАТЕ, яка повністю спростувала цю брехню. З того часу нічого не змінилося", - розповів представник МЗС.

23 жовтня 2022 року міністр оборони Росії Сергій Шойгу провів телефонні розмови з колегами з Франції, Туреччини, Британії й Сполучених Штатів Америки, під час яких розповів їм про нібито підготовку України до "провокації" з використанням якоїсь "брудної бомби".

Після цього Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) заявило, що жодної ознаки створення "брудної бомби" в Україні немає.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни знову розганяють фейки, що українці хочуть застосувати "брудні бомби" для обстрілів АЕС: в МЗС відреагували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі