субота, 19 березня 2022 13:55

"Росіяни скоїли сотні тисяч злочинів проти людства і хваляться цим" - Геращенко

"Росіяни скоїли сотні тисяч злочинів проти людства і хваляться цим" - Геращенко
За злочини РФ змушена буде заплатити Україні сотні мільярдів доларів. Фото: Главком

З 24 лютого росіяни скоїли сотні тисяч злочинів проти людства.

Поліція намагається зафіксувати їх усі, щоб згодом мати базу доказів для суддів. Про це під час брифінгу 19 березня повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає Gazeta.ua.

"Російські фашисти перевершують армію Гітлера. Можливо буде ще гірше", - розповів Геращенко.

За злочини РФ змушена буде заплатити Україні сотні мільярдів доларів. Рахунок щоразу збільшуватиметься.

"Окупанти розстрілювали мирних жителів, які не мали зброї, не чинили їм шкоди. Таких фактів десятки, а то й сотні. Зокрема, в окупованих населених пунктах. Також там є факти зґвалтування. У перехоплених розмовах росіян з рідними вони не раз хизувалися, що ґвалтували українок. Ще однією групою злочинів окупантів є мародерство. У ворогів немає запасів. Вони харчуються тим, що крадуть в українців. За це їм теж доведеться заплатити. Не забуваємо про зруйноване комунальне майно та приватні будинки. Їх навіть важко перерахувати", - сказав Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Околиці Запоріжжя обстріляли з танків і гелікоптерів. Є загиблі

Гроші на відшкодування візьмуть із заморожених активів Росії за кордоном. Це понад 300 млрд грн.

Від рук російських окупантів за 24 дні війни загинули 112 українських дітей. Такі дані навели ювенальні прокурори з Офісу генпрокурора. Цифри поки не остаточні, оскільки неможливо оглянути місця обстрілів в районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

Зараз ви читаєте новину «"Росіяни скоїли сотні тисяч злочинів проти людства і хваляться цим" - Геращенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі