субота, 19 березня 2022 09:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Назвали страшну кількість убитих дітей російськими загарбниками

Від рук російських окупантів за 24 дні війни загинули 112 українських дітей.

Такі дані навели ювенальні прокурори з Офісу генпрокурора. Цифри поки не остаточні, оскільки неможливо оглянути місця обстрілів в районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

"Станом на ранок 24 дня повномасштабного вторгнення РФ на територію нашої держави від дій окупантів загинули 112 дітей і більше 140 поранених. Найбільше постраждалих у Київській - 57, Харківській - 36, Донецькій -28, Чернігівській - 30, Миколаївській - 21, Житомирській - 15, Сумській - 14 та Херсонській - 14 областях", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загарбники атакували село на Київщині: загинула 2-річна дитина

Прокурори говорять, що 16 березня військові РФ пробралися в будинок у с. Колонщина Макарівської ОТГ Київської області. Вбили двох його мешканців, серед яких 16-річний підліток. 18 березня у с.Лоцкино Баштанського району Миколаївської області загинув 16-річний хлопець - підірвався на протитанковій міні. В той же день з-під завалів Чернігівського гуртожитку рятувальники дістали тіла 7-річних двійнят - хлопчика та дівчинку.

Автор: Офіс генпрокурора
  Злочини російських окупантів проти українців
Злочини російських окупантів проти українців

"Через регулярні бомбардування та обстріли збройними силами РФ об'єктів цивільної інфраструктури та житлових кварталів пошкоджено 489 закладів освіти. 69 з них зруйновано повністю. Найбільше пошкоджених шкіл та дитячих садків у Донецькій - 138, Харківській - 77, Київській- 41, Миколаївській - 39, Сумській - 33, Херсонській - 21, у столиці - 43", - кажуть в Офісі генпрокурора.

Російські окупанти четвертий тиждень обстрілюють мирних людей та їхні домівки. Нищать інфраструктуру. До більшості зареєстрованих випадків загибелі та поранень призвели удари зброї вибухової дії з великим радіусом ураження. Зокрема, обстріли з застосуванням важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні удари та авіаудари.

Зараз ви читаєте новину «Назвали страшну кількість убитих дітей російськими загарбниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі