пʼятниця, 22 квітня 2022 20:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни розстрілюють українців із французької зброї, проданої в обхід санкцій - Подоляк

Росіяни розстрілюють українців із французької зброї, проданої в обхід санкцій - Подоляк
Росії вдалося у 2015 році обійти санкції. Фото: Офіс президента

Окупанти розстрілювали мирних українців зі зброї, компоненти якої РФ закупила у Франції 2015 року, оминаючи антиросійські санкції.

Про це написав радник голови Офіса президента Михайло Подоляк у Twitter.

"Маленьке авто французької марки. Сім'я намагалася евакуюватися, але була вбита дорогою нелюдами з Росії. Убили їх, як встановлено зараз, із французької зброї, проданої в обхід санкцій 2015-го", - повідомив він.

Подоляк також опублікував відео від головного редактора InfoCar.ua Павла Кащука зі звільнених районів Київської області. Кащук показав машини БМД-4 російської армії, захоплені ЗСУ у Ворзелі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доля Донбасу вирішиться за тиждень-півтора - Подоляк

Цю техніку стали виробляти 2015 року, а компоненти й технології системи управління вогнем для цієї зброї закупила країна-агресор у французької компанії Thales, ідеться у відео. На той період вже діяли антиросійські санкції, які забороняли продавати зброю Москві.

"Кожен у ЄС, хто намагається загравати з Росією, має бачити результат своїх дій", - додав Подоляк.

Німеччина не може передати важке озброєння, яким користується Бундесвер, на прохання України, оскільки є загроза російської агресії проти НАТО. Найкращим варіантом є допомога Україні колишньою радянською зброєю, яка не потребує навчання.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни розстрілюють українців із французької зброї, проданої в обхід санкцій - Подоляк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі