понеділок, 22 серпня 2022 12:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни ракетами "пройшлися" Запорізькою областю: подробиці
3

Російські загарбники обстріляли шість населених пунктів Запорізької області впродовж минулих двох діб.

Внаслідок цього зруйновані приватні та багатоквартирні будинки, школа, територія торгівельного майданчику, приміщення спортивного комплексу та будинок інвалідів. Є жертви російської атаки. Про це повідомила пресслужба Запорізької обласної військової адміністрації 22 серпня.

Серед постраждалих населених пунктів – міста Гуляйполе та Оріхів, села Преображенка, Мала Токмачка, Омельник і Таврійське Пологівського та Запорізького районів.

"Окупанти зруйнували приміщення спортивного комплексу в місті Гуляйполе. У ньому пошкоджений дах, вибуховою хвилею та уламками ракет вибило вікна та двері. Від рук озброєних військових Російської Федерації постраждав ще один об'єкт цивільної інфраструктури. Агресори поцілили по комунальному закладу в селі Таврійському Запорізького району, який призначений для реабілітації осіб з інвалідністю", – йдеться в повідомленні.

В Оріхові під ракетний обстріл потрапив продовольчий майданчик, внаслідок чого пошкоджено 10 кіосків і територію торговельного комплексу. Також впродовж двох днів окупанти гатили по місцевому освітньому закладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хотіла втекти від "русского мира": в евакуаційній колоні загинула жінка

Російські загарбники обстріляли шість населених пунктів Запорізької області
Фото: t.me/zoda_gov_ua
Російські загарбники обстріляли шість населених пунктів Запорізької області
Російські загарбники обстріляли шість населених пунктів Запорізької області

"Окрім цього, ворожим вогнем накрило п'ять приватних будинків і чотири багатоповерхівки, в результаті чого їх власники залишилися без даху над головою", – додали в пресслужбі.

Внаслідок ракетного обстрілу села Преображенка Пологівського району пошкоджено дві вулиці та шість будинків. Мешканці Малої Токмачки також повідомили про руйнування їх домівок.

Через артилерійський обстріл села Омельник Пологівського району до медичного закладу доставлено громадян з осколковими пораненнями різного ступеню важкості. Серед них є і загиблі.

З самого початку повномасштабної війни Запорізька область стримує ворожі сили та не дає просунутися їм углиб країни. Запорізька область частково перебуває під російською окупацією. На 5 червня регіон захопили майже на 60%.

На тимчасово захоплених територіях окупаційна "влада" погрожує населенню смертною карою. Також почалася нова хвиля викрадення людей, повідомив мер Мелітополя Іван Федоров. Окрім того, колаборанти активно готуються до псевдореферендуму.

Жителів тимчасово окупованих районів Херсонської та Запорізької областей закликали якнайшвидше евакуюватися всіма доступними способами. Навіть через окупований Крим. Це необхідно, щоб ЗСУ під час наступу не наражали на небезпеку цивільне населення.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни ракетами "пройшлися" Запорізькою областю: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі