субота, 22 жовтня 2022 11:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни перекидають новомобілізованих з Херсонщини на Запорізький напрямок

Росіяни перекидають новомобілізованих з Херсонщини на Запорізький напрямок
Боєздатні частини російської армії з Херсонщини можуть перекинути на Запорізький напрямок. Фото: eastnews.ua

Боєздатні частини російської армії з Херсонщини можуть перекинути на Запорізький напрямок.

На Херсонському напрямку залишилося не більше 10 тис. осіб боєздатного угруповання. Росіяни зараз проводять ротацію і перекидують на Херсонський напрямок новомобілізованих. А основне, боєздатне угруповання намагаються вивезти з технікою, скоріш за все, на Запорізький напрямок. Про це розповів генерал-майор Служби безпеки України Віктор Ягун в коментарі ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці мають вимагати від США більше зброї – американський експерт

"Ті боєздатні частини, які перебували на Херсонському напрямку, я думаю що там боєздатних залишилося не більше 10 тисяч осіб, хоча угрупування складало десь до 25 тисяч. Зараз вони проводять ротацію, закидаючи туди мобілізованих. А цих намагаються вивезти, при чому намагаються вивезти з технікою, не завжди їм вдається це зробити, але вони пробують. Я думаю, якщо їх будуть перекидати, то їх будуть перекидати на Запорізький напрямок, тому що тепер зрозуміло, що ЗСУ можуть наступати на тому напрямку і для них це критично, для них не так важливо втримання Донецької та Луганської області як сухопутного сполучення з Кримом", – зазначив Ягун.

Через поразки на полі бою Росія змінила тактику. Тепер країна-загарбниця посилює терор українського народу.

Ціль ворога – знищити енергетичні об'єкти країни, щоб українці мерзли у своїх домівках. Зима є фактично останньою надією – "зброєю" російського диктатора Володимира Путіна для розгрому України. Про це йдеться в матеріалі The Times.

У статті зазначили, що понад 40% енергооб'єктів країни були виведені з ладу за 10 днів атак іранськими дронами-камікадзе, ракетних ударів по електростанціях й інших об'єктах інфраструктури.

Експерти вважають, що саме це є частиною нової військової кампанії Путіна. Після цих атак понад 1100 українських міст і сіл – від Сум на півночі до Львова на заході та Запоріжжя на півдні – залишилися без світла й води. Відтак зиму називають останньою "зброєю" Кремля для бажаного агресором розгрому української держави.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни перекидають новомобілізованих з Херсонщини на Запорізький напрямок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі