неділя, 07 травня 2023 10:56

Росіяни готують провокації на захоплених територіях: Федоров розкрив плани окупантів

Росіяни готують провокації на захоплених територіях: Федоров розкрив плани окупантів
На захоплених територіях Запорізької області росіяни готують провокації. Фото: slovoidilo.ua

Російські загарбники під виглядом надуманої "евакуації" людей із тимчасово захоплених територій Запорізької області готують провокації.

Не менш реальною є і гуманітарна катастрофа, спричинена "хворою фантазією рашистів". Про це заявив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Він, зокрема, навів приклад ситуації в Токмаку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти викрадають цивільних. "Шиють" підготовку терактів

"В евакуаційних колонах лише третина автобусів з цивільними, в інших притаїлися військові. Людей довозять до Бердянська, русню везуть далі в бік Маріуполя. Окупанти щодня, щогодини, навіть вночі, їздять по вулицях і через гучномовці нагнітають: "паніка є". А з нею наростає і гуманітарна криза", ‒ зазначив Федоров.

За його словами, люди масово намагаються придбати ліки та продукти, проте вже не можуть це зробити. В магазини перестали постачати товари. Деякі вже закриті, майже не працюють ринки, не можна купити навіть хліб.

"Закриваються лікарні, людей достроково "виписують" на вулицю. Та ще більше лякають обіцянками вимкнути електрику, а з нею і воду, якщо почнеться контрнаступ. Схоже на передсмертну агонію, в яку рашисти хочуть загнати всіх довкола", ‒ наголосив Федоров.

Російські чиновники, які незаконно приїхали на захоплену територію Запорізької області, починають виїжджати звідти. Місцеві зрадники та колаборанти також готуються до втечі. Про це розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров.

За його словами, є випадки, коли сім'ї колаборантів намагаються відправляти своїх дітей до Європи.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни готують провокації на захоплених територіях: Федоров розкрив плани окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі