субота, 20 січня 2024 20:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни більше 20 разів атакували на Куп'янському напрямку: головне зі зведення Генштабу на вечір 20 січня

Росіяни більше 20 разів атакували на Куп'янському напрямку: головне зі зведення Генштабу на вечір 20 січня
Протягом доби на лінії фронту в Україні відбулось 72 бойових зіткнення. Фото: Генштаб

Ворог не відмовляється від наміру вибити підрозділи Сил оборони із плацдармів на лівобережжі Дніпра.

Так, протягом доби противник здійснив шість безуспішних штурмів позицій наших військ. Ворог активно застосовує авіацію та квадрокоптери типу FPV, проводить штурмові дії за підтримки бронетехніки, повідомив ввечері 20 січня Генштаб ЗСУ.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по шести районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, одному зенітно-ракетному комплексу, одному складу боєприпасів та одному вузлу зв'язку противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по трьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, одному пункту управління та одній станції радіоелектронної боротьби противника.

Протягом доби відбулось 72 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав трни ракетних (зенітними керованими ракетами С-300 по цивільній інфраструктурі Новоградівки Донецької області) та чотири авіаційних удари, здійснив 25 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка проаналізувала ситуацію на лівобережжі Херсонщини: ЗСУ мають певні проблеми

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Куп'янському напрямку нашими захисниками відбито 21 атаку біля Синьківки, Петропавлівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Лиманському напрямку нашими захисниками відбито шість атак ворога поблизу Тернів, Ямполівки Донецької області та ще сім атак в районах Серебрянського лісництва, Білогорівки Луганської області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили вісім атак неподалік Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області, де противник безуспішно намагався покращити тактичне положення

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито шість атак ворога в районі Авдіївки та ще 11 атак південніше Сєвернеого, Водяного, Первомайського та Невельського Донецької області. Тут окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону наших військ.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога поблизу Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут окупанти чотири рази безуспішно намагалися покращити тактичне положення.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому напрямку нашими захисниками відбито атаку ворога західніше Вербового Запорізької області, де противник безуспішно намагався відновити втрачене положення. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів противника зазнали обласний центр Херсонської області та Дмитрівка, Очаків Миколаївської області.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Російські загарбники ведуть активні штурмові дії на Куп'янському напрямку та здійснюють інтенсивні обстріли.

Війська РФ дещо просунулися на лінії Куп'янськ-Сватове на південний схід від Куп'янська. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Відео з геолокацією, опубліковане 18 січня, показує, що російські війська просунулися в лісовому масиві на схід від Табаївки, що приблизно за 25 км на південний схід від Куп'янська.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни більше 20 разів атакували на Куп'янському напрямку: головне зі зведення Генштабу на вечір 20 січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі