пʼятниця, 13 жовтня 2023 09:18

Росія зробила паузу в ударах по Україні із дальньої авіації: британська розвідка пояснила причину

Росія зробила паузу в ударах по Україні із дальньої авіації: британська розвідка пояснила причину
Російські загарбники стали менше бити по Україні з літаків дальньої авіації. Фото: korrespondent.net

Росія ще з 21 вересня не завдавала ударів по Україні з літаків дальньої авіації.

Остання подібна перерва була з 9 березня по 28 квітня 2023 року. Тоді російська дальня авіація, ймовірно вичерпала свої запаси боєприпасів після зимової кампанії проти критичної інфраструктури України. Про це у новому зведенні повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В України є розробки власних ракет з дальністю до 1000 км - Подоляк

За оцінками британської розвідки, цього разу, ймовірно, росіяни зберігають існуючі запаси ракет. А також використовують паузу для збільшення придатних запасів в очікуванні подальших важких ударів по Україні взимку.

До того ж, РФ зосередила свої удари по зернових об'єктах на півдні України, використовуючи безпілотні літальні апарати Shahed.

"Це включало удари по українських портах річки Дунай, які, ймовірно, вимагали високого рівня точності через близькість цілі до румунського кордону. Цілком ймовірно, що Росія використовувала Shahed проти цих цілей через їх кращу точність порівняно з іншими типами ракет повітряного базування", ‒ зазначають у британській розвідці.

Зима в Україні цьогоріч буде важчою через, зокрема, імовірні масовані обстріли енергосистеми російськими терористами.

Атаки ворога на енергосистему ймовірно стануть інтенсивнішими. Водночас військові та енергетики готові реагувати, заявив очільник енергохолдингу ДТЕК Максим Тімченко.

Зараз ви читаєте новину «Росія зробила паузу в ударах по Україні із дальньої авіації: британська розвідка пояснила причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі