пʼятниця, 03 листопада 2023 07:47

Росія збирається атакувати Авдіївський коксохімічний завод - ISW

Росія збирається атакувати Авдіївський коксохімічний завод - ISW
Біля Авдіївки тривають важкі бої. Фото: slovoidilo.ua

Російські війська перетнули залізничну колію поблизу Степового за три кілометри на північ від Авдіївки.

Загарбники готуються атакувати з цих захоплених позицій Авдіївський коксохімічний завод, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Один з російських блогерів писав, що війська РФ завдали комбінованих ракетно-повітряних ударів по Авдіївському коксохімічному заводу 1 листопада, але зазначив, що українська протиповітряна оборона заважає завдати потужних ударів по цьому району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія випустила по Україні 38 дронів - Генштаб

2 листопада російські війська продовжили наступ у районі Авдіївки, але підтверджених успіхів не досягли.

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські війська продовжували стримувати наступ росіян біля Авдіївки та відбивали наступ росіян поблизу Сєверного (6 км на захід від Авдіївки), Тоненького (8 км на захід від Авдіївки) та Первомайського (11 км на південний захід від Авдіївки).

Речник українського Таврійського угруповання військ полковник Олександр Штупун заявив, що російські війська атакують переважно невеликими групами піхоти. За його словами, темп бойових дій росіян під Авдіївкою знижується, тому що російські сили перегруповуються і потребують підкріплення.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 50 бойових зіткнень.

Авіаційних ударів зазнали 24 населених пунктів Сумської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Під артилерійським вогнем було понад 100 населених пунктів. Про це вранці 3 листопада повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Росія збирається атакувати Авдіївський коксохімічний завод - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі