неділя, 30 жовтня 2022 08:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія заселяє українські міста військовими, які вдають цивільних – ISW

Росія заселяє українські міста військовими, які вдають цивільних – ISW
Російські окупанти продовжують виганяти українців з їхніх домівок. Фото: eastnews.ua

Російські окупанти продовжують виганяти українців з їхніх домівок.

А спустошені квартири й будинки Кремль заселяє перевдягнутими в цивільне військовими. Це відбувається і в тимчасово захопленому Херсоні, повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) 29 жовтня.

Вони переконані, що росіяни планують звинувачувати українських військових у тому, що вони атакують "мирних жителів". Хоча ті насправді – перевдягнуті в цивільне солдати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо хороший бій, то без снарядів залишимося" – росіянин розповів про стан справ під Херсоном

Це є порушенням норм міжнародного права щодо ведення збройних конфліктів.

"Міжнародне право вважає "симуляцію цивільного статусу" віроломством, що є порушенням законів збройних конфліктів", – заявили в ISW.

Із Чорнобаївки вперше з моменту захоплення Херсонської області ворог вивіз всю техніку. У Херсоні росіян стало набагато менше.

Росіяни перекидають техніку на лівий берег Дніпра й залякують місцеве населення, в ефірі телемарафону розповів радник голови Херсонської військової адміністрації Сергій Хлань.

У районі Каховської ГЕС на переправах у селах Львова та Козацьке, у бік Нової Каховки видно переміщення техніки. Також відбувається переміщення техніки в районі Антонівського мосту на понтонах, міксують із цивільними машинами.

Зараз ви читаєте новину «Росія заселяє українські міста військовими, які вдають цивільних – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі