субота, 19 березня 2022 11:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія замінувала Чорне море і звинуватила Україну

Росія замінувала у Чорному морі шляхи від Босфору до Одеси і заявила, що це українські міни.

Про небезпечну дезінформацію з боку ворога повідомив керівник проєкту "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень" Андрій Клименко у Facebook.

"18 березня морський порт Сочі направив судновласникам і капітанам суден у регіоні попередження про загрозу "підриву на мінах українських ВМС, які дрейфують у Чорному морі". Його підписав капітан порту В'ячеслав Румянцев", – написав він.

У так званому попереджені йдеться про те, що у Чорному морі нібито шторм зірвав 420 українських мін поблизу портів Одеси, Очакова, Чорноморська і Південного.

"Йдеться про мінування з боку Чорноморського флоту РФ рекомендованих шляхів комерційних суден від Босфору в напрямку Одеси. Це прикривається брехнею про "зірвані штормом українські міни". Зауважимо, що міни, які дрейфують в штормовому морі, підрахувати неможливо. Це може зробити тільки той, хто їх встановлював", – наголосив Клименко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США заявили про активізацію російських кораблів біля Одеси

Російське "попередження" має на меті перешкодити морському трафіку комерційних суден в Чорному морі. Воно потребує негайного введеня в регіон Постійної мінно-тральної группи НАТО, додав він.

 

Військово-Морські Сили ЗСУ задля безпеки цивільних кораблів закрили судноплавство у північно-західному районі Чорного моря.

Водночас Російський чорноморський флот продовжує тактику сухопутних підрозділів РФ та намагається прикриватись життями цивільних.

За час повномасштабного вторгнення флот РФ вже обстріляв п'ять цивільних суден та два судна захопили у полон, у тому числі – пошуково-рятувальне судно "Сапфір", що виконувало гуманітарну місію.

Зараз ви читаєте новину «Росія замінувала Чорне море і звинуватила Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі