пʼятниця, 08 грудня 2023 09:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія вперше за 79 днів атакувала Київ зі стратегічної авіації

Росія вперше за 79 днів атакувала Київ зі стратегічної авіації
Росія 8 грудня атакувала Україну ракетами. Фото: dailylviv.com

Російські загарбники 8 грудня вперше за 79 днів атакували Київ крилатими ракетами з бортів стратегічної авіації Ту-95МС.

За попередніми даними, близько 10 бомбардувальників-ракетоносців випустили крилаті ракети типу Х-101/555/55 з району міста Енгельс Саратовської області. Про це повідомили у Київській МВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали наслідки російських ударів по Харкову

Повітряна тривога в столиці тривала майже дві години.

"Але жодна ворожа ціль не досягнула міста. Силами та засобами ППО усі ракети, які летіли у напрямку Києва, були знищені ще на підльоті до столиці. Інформація щодо жертв та руйнувань відсутня! Як ви бачите, ворог дочекався свого часу і почав знову застосовувати стратегічну авіацію для атак на мирні міста. Тому бережіть себе та рідних, не нехтуйте сигналами повітряної тривоги. Ми витримали численні ракетні удари минулої зими і вірю, що разом здолаємо будь-які інші виклики!" - наголосив начальник КМВА Сергій Попко.

У Київській області вранці 8 грудня працювали сили ППО. У Повітряних силах ЗСУ зазначили, що ракети на Київ летіли з південного напрямку. Окрім того, була загроза для Дніпропетровщини.

В Україні вранці 8 грудня оголосили масштабну повітряну тривогу.

Зараз ви читаєте новину «Росія вперше за 79 днів атакувала Київ зі стратегічної авіації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі