вівторок, 13 червня 2023 06:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія випустила по Україні 14 ракет: дані Генштабу

Росія випустила по Україні 14 ракет: дані Генштабу
Росія вночі вдарила по Україні ракетами. Фото: slovoidilo.ua

Російські загарбники вночі 13 червня завдали чергових ударів по Україні.

За попередніми даними, ворог випустив 14 крилатих ракет Х-101/555, з яких 10 було знищено протиповітряною обороною. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Противник також завдав авіаційного удару чотирма іранськими дронами. Один безпілотник знищено українськими захисниками.

"Кривий Ріг. Є влучання в п'ятиповерховий будинок та інші цивільні обʼєкти інфраструктури. На жаль, є постраждалі у вкрай важкому стані. Інформація уточнюється", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ наступають на кількох ділянках фронту: свіжі дані аналітиків

Окрім того, протягом минулої доби російські окупанти застосували дві крилаті ракети морського базування "Калібр" по житлових будинках на Харківщині.Ворог також завдав 31 авіаційного удару та здійснив 47 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

"Зазнала руйнувань цивільна інфраструктура. Зокрема, внаслідок обстрілу Білопілля Сумської області та Шевченкового Харківської області, знищено житлові приватні будинки. Також російські терористи скинули на місто Оріхів Запорізької області три керовані авіабомби, загинула одна цивільна людина, зруйновано приватні будинки. Внаслідок авіаудару по Авдіївці є поранені цивільні люди, пошкоджений будинок культури та житлові багатоповерхівки. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається дуже високою", – повідомляють у Генштабі.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала дев′ятьох ударів по районах зосередження особового складу та чотирьох – по зенітно-ракетних комплексах противника.

Українські воїни знищили ворожий гелікоптер Ка-52 та БпЛА оперативно-тактичного рівня "Орлан-10".

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили три пункти управління, два зенітно-ракетних комплекси, район зосередження особового складу противника та три артилерійських підрозділи на вогневих позиціях.

У Кривому Розі на Дніпропетровщині російська ракета влучила в житловий будинок. Попередньо відомо про двох загиблих та 13 поранених.

У Харкові внаслідок атаки ворожих дронів постраждало комунальне підприємство у Київському районі, а також складське приміщення у Салтівському, де внаслідок вибуху сталася пожежа.

Зараз ви читаєте новину «Росія випустила по Україні 14 ракет: дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі