четвер, 10 березня 2022 18:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія розробила план захоплення банківської системи України - РНБО

Росія розробила план захоплення банківської системи України - РНБО

Російські терористи вибудували план, щоб захопити банківську систему України.

Про це розповіли в центрі протидії дезінформації при РНБО України.

Російські бойовики мали встановити контроль над Нацбанком і запровадити валютний контроль. Крім цього у плані передбачалося встановлення зовнішнього нагляду над комерційними банками для запобігання розкраданню активів та виведенню коштів за кордон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ на двох напрямках вибили росіян на невигідні позиції

Окупанти мали підключити банки до російських систем обміну міжбанківською інформацією та охорона сховища банків для недопущення їхнього грабування.

У плані росіян також йдеться про запровадження 100% репатріації та обов'язкового продажу валютного виторгу експортерів Нацбанку та припинення валютообмінних операцій, заморожування всіх валютних вкладів.

Терористи запланували запровадити банківські канікули з метою недопущення виведення активів та запровадити мораторій на: обслуговування іноземних кредитів, переведення прибутків підприємств за кордон, вивезення капіталу, проведення валютообмінних операцій.

Міжнародна система термінових грошових переказів готівкою Western Union зупиняє роботу в Російській Федерації та Республіки Білорусі. Ще до цього компанія повідомляла, що засуджує напад Росії на Україну та допомагатиме українцям фінансово.

Зараз ви читаєте новину «Росія розробила план захоплення банківської системи України - РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі