четвер, 03 листопада 2022 09:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія просить бронетехніку в Білорусі ‒ британська розвідка

Росія просить бронетехніку в Білорусі ‒ британська розвідка
Російські війська в Україні відчувають все більше проблем із бронетехнікою. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські військові, які нині воюють в Україні, імовірно, розчаровані, що змушені користуватися старими бойовими машинами піхоти.

Вони навіть називають їх "алюмінієвими банками", повідомляє у Twitter міністерство оборони Великої Британії.

У середині жовтня під час наступу українських військ втрати російської бронетехніки зросли до понад 40 одиниць на день. Британська розвідка констатує, що це приблизно дорівнює кількості техніки батальйону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині окупанти ховаються за цивільними ‒ Генштаб

"Останніми тижнями Росія, імовірно, вдалася до придбання щонайменше сотні додаткових танків і бойових машин піхоти зі складів Білорусі. Бронетанкові підрозділи й артилерія посідають центральне місце в російському методі ведення війни", ‒ ідеться в повідомленні.

За даними британської розвідки, російські війська в Україні все більше відчувають труднощі з постачанням як артилерійських боєприпасів, так і достатньої кількості справних броньованих машин.

Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках. Ворог веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському й Новопавлівському напрямках. Російські окупанти обстрілюють підрозділи Сил оборони вздовж лінії зіткнення, здійснюють фортифікаційне обладнання рубежів на окремих напрямках та ведуть повітряну розвідку, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 3 листопада.

За добу на південному напрямку Збройні сили України знищили чотири склади окупантів, на яких знаходилися боєприпаси. Також спалено шість залізничних цистерн з паливно-мастильними запасами. Підрозділи ракетних військ і артилерії на півдні виконали близько 150 вогневих завдань по противнику, повідомляє Оперативне командування "Південь".

Зараз ви читаєте новину «Росія просить бронетехніку в Білорусі ‒ британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі