пʼятниця, 06 жовтня 2023 12:12

Росія прицільно гатить по цивільних ‒ військовий аналітик

Росія прицільно гатить по цивільних ‒ військовий аналітик
Російські загарбники 5 жовтня вдарили по селу Гроза на Харківщині. Фото: t.me/nvua_official

Російські загарбники відновили практику системних терористичних актів проти цивільного населення прикордонної та прифронтової зони.

Нині росіяни ведуть прицільний вогонь по цивільних. Про це пише військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Він звертає увагу на відмінність нових російських ударів.

"Практично завжди завдання таких ударів було невибіркове і не прицільне. Артилерійський залп або розрядка пакету РСЗВ "кудись туди" у напрямку міста, за житловими кварталами чи приватною забудовою. Зараз ведеться прицільний вогонь. Вчора — Гроза Куп'янського району, прицільне знищення цивільного об'єкта з великою кількістю цивільних всередині. У ніч проти 6 жовтня - удар по центру Харкова. Раніше переважно страждала Північна Салтівка, як щит міста, зараз же - прицільний удар по центру", - пише експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повернувся з Польщі захищати Україну: подробиці про загиблого у Грозі чоловіка

За його словами, російські окупанти виводять терор на системний, прицільний рівень. Росіяни прагнуть збільшувати кількість жертв серед мирного населення.

"Це може бути обумовлено усвідомленням неминучого провалу на фронті та спробою через каталізацію терору проти мирного населення вплинути на події, що відбуваються в зоні бойових дій. Змусити суспільство тиснути на владу, а пацифістським організаціям, які борються за переговори без будь-яких попередніх умов та скорочення військової допомоги Україні, надання фактів злочинів для маніпуляцій. Мовляв, подивіться, як українці страждають у цій війні, яку треба припиняти "фінансувати"! Нічого нового в діях Росії, тільки прицільніше і кривавіше колишнього, як і властиво країні-терористу", - пише Коваленко.

Але, за його словами, ніхто не зупинить процеси, які відбуваються в зоні бойових дій.

"Якщо їх зупинити, то такий терор, але без опору, буде у кожному місті та селі Україні. Згадайте Голодомор. У, що вилилося поразка УНР - на масштабний геноцид українців. Це не просто опір ворогові, окупанту, битва за свободу, суверенітет та право бути самими собою. Це битва за виживання. Виживання майбутніх поколінь! Програвши сьогодні, або опустивши руки, ми приведемо до того, що завтра будуть замучені мільйони та мільйони. Бій продовжується. Прикордонна та прифронтова зони - зони ризику. Бережіть себе!" - наголосив Коваленко.

Зросла кількість загиблих внаслідок російського удару по селу Гроза Харківської області. На цей час відомо про загибель 52 людей.

За офіційними даними, внаслідок атаки росіян загинули 15% жителів села Гроза. Правоохоронці повідомляють, що у населеному пункті мешкали 330 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Росія прицільно гатить по цивільних ‒ військовий аналітик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі