неділя, 10 вересня 2023 11:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія не відмовиться від ударів по українській енергетиці: у ЗСУ зробили прогноз

Росія не відмовиться від ударів по українській енергетиці: у ЗСУ зробили прогноз
Російські загарбники можуть бити по українській енергетичній інфраструктурі. Фото: ukrinform.ua

Російські загарбники не відмовляться від регулярних обстрілів критичної інфраструктури України.

Для цього у них є певний запас ракет та ударних дронів. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

За її словами, зараз росіяни відпрацьовують тактику мішаних ударів по Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Картина нерадісна" – чи буде РФ масовано бити ракетами по Україні взимку

"Запас у них певний є. Він не такий великий, як на початку повномасштабного вторгнення, і навіть не такий великий, як перед минулорічною осінню, коли вони "розкошували", завдаючи масованих ракетних ударів. Але порахувавши, вочевидь зрозуміли, що "шахеди" дешевше, а задачі можуть виконувати майже такі самі", ‒ сказала Гуменюк.

Вона наголосила, що ракети Росія все ще виробляє, хоча їхній запас менший, ніж дронів.

"Ми розуміємо їхнім пріоритетом, скоріш за все, буде енергетика. Минулорічний блекаут, який вони намагалися влаштувати, все ж таки не був таким успішним. Розуміємо, що вони з тією самою впертістю "могут павтаріть", як вони це люблять казати. Нам треба бути готовими саме до цього, відпрацьовувати системи захисту, розуміти небезпеку і адекватно на неї реагувати", ‒ додала Гуменюк.

Україна готується до ймовірних російських ударів по енергетичний інфраструктурі восени та взимку. Мінімізувати шкоду від ворожих атак можуть новітніші комплекси протиповітряної оборони.

Цієї осені росіяни можуть системно обстрілювати енергетичну інфраструктуру, заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

Зараз ви читаєте новину «Росія не відмовиться від ударів по українській енергетиці: у ЗСУ зробили прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі