пʼятниця, 01 квітня 2022 06:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія "мобілізує" українців, які виходять через гуманітарні коридори

Росія "мобілізує" українців, які виходять через гуманітарні коридори
Мобілізованих українців Росія примусово відправляє в зону бойових дій без жодного зв'язку з рідними. Фото: ДСНС України

Росія насильно "мобілізує" громадян України, які через гуманітарні коридори виходять із зони бойових дій.

Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ України.

"МЗС України висловлює протест у зв'язку із призовом РФ на військову службу в Криму і Севастополі, а також мобілізацією громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях (сходу і півдня України. - Gazeta.ua)", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що від 2014 року окупанти вже призвали на службу до збройних сил РФ майже 34 тис. мешканців Криму. Частину з них примусово залучили до воєнних дій проти України.

В ОРДЛО Росія розпочала так звану "загальну мобілізацію" ще 19 лютого. Згодом, задля збільшення кількості мобілізованих, розширила віковий ценз. Тепер він становить 18-65 років, нагадали в МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін підписав указ про призов в армію понад 130 тис. росіян

Наголошується, що мобілізованих українців Росія примусово відправляє в зону бойових дій без жодного зв'язку з рідними.

"Особливим цинізмом вважаємо мобілізацію Росією громадян України, які через гуманітарні коридори виходять із зони бойових дій", - додали в повідомленні.

МЗС наголошує, що такими незаконними діями кремлівський режим намагається компенсувати безпрецедентні втрати, яких зазнали загарбники.

У Російській Федерації через брак резервістів мобілізують боржників, аліментників і злочинців. Останнім пропонують амністію в обмін на участь у війні в Україні.

Втрати особового складу російського ворога на ранок 31 березня орієнтовно становлять понад 17,5 тис. осіб. Недораховуються загарбники у війні проти України і своєї техніки.

Зараз ви читаєте новину «Росія "мобілізує" українців, які виходять через гуманітарні коридори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі