середа, 09 листопада 2022 12:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія хоче тиском на світ змусити Україну до переговорів ‒ ГУР

Росія хоче тиском на світ змусити Україну до переговорів ‒ ГУР
Представник ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький каже, що Росія тисне на світ, щоб змусити Україну до переговорів. Фото: gettyimages.com

Росія намагається тиснути на міжнародне співтовариство, щоб партнери змусили Україну до переговорів.

Так представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький прокоментував звинувачення країни-терориста у планах України застосувати "брудну бомбу". Про це він заявив виданню "La Repubblica".

За словами Скібіцького, це підготовлена на високому рівні інформаційна кампанія, яка дуже тривожна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генсек НАТО попередив про катастрофу, якщо Україна піде на умови Путіна

"Це нагадує мені позицію Росії щодо застосування хімічної зброї в Сирії та Лівії, і ми знаємо, як це було. Для цього ми запрошуємо представників МАГАТЕ перевірити всі наші об'єкти, включно з Чорнобилем, де в радянські часи виробляли плутоній для військових потреб", ‒ сказав Скібіцький.

Він переконаний, що мета цієї кампанії ‒ тиснути на міжнародне співтовариство, щоб змусити Україну вести переговори.

"Це їхній старий спосіб підходу: коли вони вже не знають, що робити, вони піднімають питання ядерної та хімічної зброї", – наголосив Скібіцький.

Лідери деяких країн хотіли б, щоб Україна пішла на так званий компроміс із Російською Федерацією. Президент Володимир Зеленський запевняє, що за жодних обставин не прийняв би такої пропозиції, оскільки розуміє, до чого призведуть "компроміси" з Кремлем. Про це він сказав в інтерв'ю чеському телебаченню.

Раніше Володимир Зеленський сказав, що першим кроком до переговорів із Російською Федерацією має бути вихід окупаційних військ із нашої території.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче тиском на світ змусити Україну до переговорів ‒ ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі