пʼятниця, 30 червня 2023 09:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські окупанти тікають з території Запорізької АЕС ‒ розвідка

Російські окупанти тікають з території Запорізької АЕС ‒ розвідка
За даними розвідки, загарбники поступово тікають із території Запорізької АЕС. Фото: t.me/DIUkraine

За даними української розвідки, російський окупаційний контингент поступово покидає територію Запорізької атомної електростанції.

Одними з перших зі станції поїхали троє співробітників Росатому, які керували діями росіян. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Рекомендації евакуюватися також отримали українські співробітники, які підписали контракт з Росатомом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Запоріжжі проведуть спецнавчання на випадок аварії на АЕС

"Згідно з отриманими вказівками, вони мають виїхати до 5 липня. Бажаний напрямок – територія окупованого Криму. На сьогодні відомо про від'їзд на півострів начальниці юридичного відділу Манцурової, головного інспектора Штатського та заступника станції із забезпечення Губарева", ‒ йдеться у повідомленні.

Окрім того, за даними розвідки, на території самої ЗАЕС та в місті-супутнику станції Енергодарі поступово зменшується кількість російських військових патрулів.

А персоналу, який залишається на станції, окупанти дали вказівку "в разі будь-яких аварійних ситуацій звинувачувати Україну".

Президент Володимир Зеленський заявив, що зараз Росія розглядає сценарій терористичного акту на Запорізькій атомній електростанції із викидом радіації.

Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов повідомив, що план підриву окупантами Запорізької АЕС повністю розроблений та затверджений. За словами голови ГУР, загроза ніколи не була такою великою, як зараз.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти тікають з території Запорізької АЕС ‒ розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі