понеділок, 05 вересня 2022 15:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські окупанти активізувалися в Криму – ОК "Південь"

Російські окупанти активізувалися в Криму – ОК "Південь"
Російські окупанти в аеропорту Сімферополя, лютий 2014 року. Фото: "Радіо Свобода"

Росіяни в окупованому Криму формують підрозділи для можливого "підтягування резервів" на материкову частину України.

Однак Збройні сили України тримають під вогневим контролем шляхи, якими ворог може потрапити на окуповану Херсонщину. Про це повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, пише "Українська правда".

"У Криму спостерігається примусова активізація сил: що є – стягують і мобілізують, згортають у такі підрозділи, які б могли гіпотетично застосувати", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Каховському мості з'явилися нові дірки

Російські окупанти розуміють, що їм потрібно буде підтягувати резерви з Криму. Але також усвідомлюють, що ті шляхи, якими ці резерви можуть потрапити на тимчасово окуповану Херсонщину, теж перебувають під українським вогневим контролем, сказала Гуменюк.

"Ми відстежуємо цю ситуацію", – заявила.

У тимчасово окупованому Криму морги й лікарні заповнені російськими військовими. Всю цивільну медичну інфраструктуру в Джанкої, Армянську, Сімферополі й Севастополі окупанти використовують для обслуговування росіян.

Російські окупанти відправлятимуть в Криму москвичів, пітерців і строковиків.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти активізувалися в Криму – ОК "Південь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі