середа, 08 червня 2022 22:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Російська загроза для Одеси: військовий експерт оцінив ризики

Російська  загроза для Одеси: військовий експерт  оцінив ризики
Військовий експерт розповів про можливу загрозу для Одеси зі сторони РФ. Фото: focus.ua

Одесі нічого не загрожує окрім дистанційних ракетних ударів, яких ворог постійно завдає по території області.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов в ефірі телеканалу "Україна24".

"Одесі нічого не загрожує щодо висадження десанту і проходження сухопутного угруповання. Сухопутне угруповання застрягло на кордоні Миколаївської і Херсонської областей. Там його блокують. Немає тенденцій до руху навіть у напрямку Миколаєва, не говорячи вже про Одесу", - сказав експерт під час виступу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський сказав про синьо-жовтий прапор над Донецьком

Також мова йшла про заміновані порти та акваторію Чорного моря.

"Питання "зелених коридорів" для вивезення продовольства з одеських портів чи з портів Одеської та Миколаївської областей - не таке вже й реалістичне. Акваторію Чорного моря не ми мінували. Акваторію мінувала Російська Федерація. Для того, аби провести конвой з суднами і суховантажами, нам необхідно буде знищити міни на усій цій акваторії", - повідомив він.

За словами Жданова, Росія, яка замінувала порти у Чорному морі хоче, щоб Україна проводила розмінування для проходу кораблів.

Одеса перебуває під посиленою загрозою ракетних ударів. У морі угрупування Чорноморського флоту Російської Федерації фактично не змінилося. У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебувають три носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр".

Зараз ви читаєте новину «Російська загроза для Одеси: військовий експерт оцінив ризики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі