вівторок, 07 червня 2022 07:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Одеса перебуває під посиленою загрозою ракетних ударів - Братчук

Одеса перебуває під посиленою загрозою ракетних ударів - Братчук
Вірогідність нанесення ворогом ракетних ударів залишається дуже високою. Фото: pixabay.com

Ніч в Одесі й області минула без обстрілів.

Сили оборони виконують бойові завдання та проводять відповідні тренування, повідомив у вівторок спікер голови Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

"Ворог не має стратегічних успіхів на фронтах. Про стратегічний наступ наших військ мова поки що теж не йде. Але перелам у битві буде. Чорне море ще всміхнеться, дід Дніпро зрадіє", - йдеться у повідомленні.

У морі угрупування Чорноморського флоту Російської Федерації фактично не змінилося. У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебувають три носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр". Тож імовірність завдання ворогом ракетних ударів залишається дуже високою.

У регіоні постійно триває контрдиверсійна робота, додав Братчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генштабі розповіли про ситуацію на півдні України

Військово-морські сили України на понад 100 км відтіснили флот Російської Федерації від українських узбереж. Щоб зменшити тиск Росії на південні порти, Україна відкинула угруповання Чорноморського флоту РФ.

Зараз ви читаєте новину «Одеса перебуває під посиленою загрозою ракетних ударів - Братчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі