понеділок, 25 лютого 2013 15:43

"Росичі" рейдерством прикривають шахрайство по оренді Будинку творчості письменників в Ялті

Спроба функціонерів колишнього орендаря Будинку творчості письменників ім. Чехова в Ялті ТОВ "Росичі" виправдати свої дії при спробі його рейдерського захвату, прикриваючись поширеним в ЗМІ листом колективу, розкриває застосовану ними шахрайську схему, повідомляє Новый регион.

Про це заявив представник Національного союзу письменників України, якому належить Будинок творчості письменників, Микола Грицик.

За його словами, договір, підписаний в листопаді 2012 року між фірмою "Росичі" й колишнім керівником "Дирекції управління майном НСПУ" А.Попсуй, фактично є недійсним без узгодження з главою НСПУ. Цей факт вже став причиною початку кримінального провадження проти А.Попсуй, в діях якого простежуються ознаки шахрайства.

Представник НСПУ сказав, що на думку про шахрайство наштовхує і той факт, що за цим новим "договором" орендна плата була значно занижена – до 200 тис грн. на рік, тоді як новий орендар запропонував у три рази вищу плату.

"Абсолютно зрозуміле бажання керівництва НСПУ розірвати відносини з недобросовісним орендарем – ТОВ "Росичі". За всі роки оренди фірма не утрудняла себе, наприклад, узгодженнями поліпшень в комплексі, не переглядалася орендна плата, а ось самовільне зняття близько 4 об'єктів, які були внесені до договору про оренду, очевидне, і з цим ще належить розібратися", – відзначив Грицик.

Він нагадав, що представники ООО "Росичі" вже нібито підрахували свої збитки в сумі 12 млн грн., проте не можуть підтвердити їх жодними документами. Грицик відзначив, що ТОВ "Росичі" раніше дійсно перерахувало НСПУ більше коштів, ніж було необхідно за договором оренди, але всі вони були повернені на рахунок фірми як помилково перераховані.

"У той же час, "Росичі" чомусь не говорять про те, що порушуючи договір про оренду вони здавали приміщення в суборенду без узгоджень з НСПУ, навіть не враховуючи надходжень в законному порядку", – розповів він.

Представник Союзу письменників також виразив здивування з приводу заяви ТОВ "Росичі" про те, що вони не мають відношення до спроб силового захвату будівлі.

"Стверджувати це просто безглуздо, оскільки керівника Будинку творчості від ТОВ "Росичі" Юрія Кручина чудово видно на відеозаписі, поширеному в мережі інтернет. На нього, як і на директора охоронної фірми "Вітязь-Сервіс", які керували спробою захвату, вказали і декілька свідків в своїх заявах в міліцію.

Міліція почала кримінальне провадження за фактом спроби проникнення групою осіб в приміщення Будинку творчості, що супроводжувалась використанням зброї і пошкодженням майна.

Зараз ви читаєте новину «"Росичі" рейдерством прикривають шахрайство по оренді Будинку творчості письменників в Ялті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі