вівторок, 08 листопада 2022 10:08

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ встановлює "зуби дракона" в районах окупації – британська розвідка

РФ встановлює "зуби дракона" в районах окупації – британська розвідка
Російські окупанти почали будівництво оборонних споруд навколо захоплених міст. Фото: eastnews.ua

Російські окупанти почали будівництво оборонних споруд навколо захоплених міст. Для цього два заводи виготовляють бетонні пірамідальні протитанкові споруди, які ще називають "зуби дракона".

Росія встановила оборону від наступу Збройних сил України навколо Маріуполя Донецької області. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані своєї розвідки 8 листопада у Twitter.

"Зуби дракона", ймовірно, встановлені між Маріуполем і селом Нікольське; і від північного Маріуполя до села Старий Крим. Маріуполь є частиною російського "наземного мосту" з Росії до Криму, ключової логістичної лінії зв'язку. "Зуби дракона" додатково відправили для підготовки оборонних укріплень в окупованій Запорізькій області та Херсоні", – повідомили британські розвідники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожин продовжує вербувати "зеків", попри шалені втрати ПВК "Вагнер"

Росія зміцнює свої лінії в районах окупації. 19 жовтня власник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин заявив про будівництво укріпленої "лінії Вагнера" оборони в окупованій Росією Луганщині.

"Ця діяльність свідчить про те, що Росія докладає значних зусиль для підготовки глибокої оборони за поточною лінією фронту, щоб, ймовірно, запобігти будь-якому швидкому просуванню України в разі прориву", – зазначили в британській розвідці

Про те, що загарбники будують лінії протитанкових укріплень типу "зуби дракона" на Луганщині, щоб уповільнити просування українських військ, повідомляв і керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

За його словами, влада Російської Федерації хоче використати зиму як зброю у війні проти українців. Кремль планує за цей час укріпити оборонні позиції і завадити контрнаступу Збройних сил України.

Окупанти приймають більш оборонну позицію напередодні зими – евакуюють жителів, відводять важку наступальну техніку, щоб уникнути великих втрат, зазначив Буданов.

Зараз ви читаєте новину «РФ встановлює "зуби дракона" в районах окупації – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі