понеділок, 07 листопада 2022 11:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Пригожин продовжує вербувати "зеків", попри шалені втрати ПВК "Вагнер"

Пригожин продовжує вербувати "зеків", попри шалені втрати ПВК "Вагнер"
ПВК "Вагнер" зазнає в Україні колосальних втрат. Фото: eastnews.ua

Російський бізнесмен і засновник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин продовжує покладатися на неефективних засуджених для укомплектування своїх сил.

Завербовані з російських колоній окупанти дуже швидко гинуть в Україні. ПВК "Вагнер" зазнає на фронті великих втрат, ідеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни ISW.

"Пригожин відмовився коментувати запитання журналіста щодо вербовки у колоніях Красноярського краю, незважаючи на те, що раніше відкрито обговорював участь ув'язнених у війні з російськими ЗМІ, такими як "РІА Фан", – сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW розказали про авторитет Пригожина у ближньому колі Путіна

Російське опозиційне видання The Insider встановило, що понад 500 в'язнів, завербованих у загони "Вагнера", загинули за останні два місяці. ПВК втратила в Україні від 800 до 1 тис. найманців. Це свідчить про те, що засуджені становлять значну частину сил "Вагнера" в Україні.

Пригожин також заявляв, що "не проводить дискримінації за ознакою хвороб" у в'язнів.

Російський олігарх, творець і фінансист ПВК "Вагнер" Євген Пригожин критикує міністерство оборони Російської Федерації, щоб приховати відсутність "перемог" своїх найманців під Бахмутом Донецької області.

Пригожин використовує дедалі більше платформ для посилення позиції в інформаційному просторі, ідеться у щоденному звіті американського Інституту вивчення війни ISW. Зокрема, залучив власний ресурс "РІА Фан" для просування своєї кампанії з вербування ув'язнених.

Зараз ви читаєте новину «Пригожин продовжує вербувати "зеків", попри шалені втрати ПВК "Вагнер"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі