пʼятниця, 29 квітня 2022 15:36

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ використовує ексрадника міністра оборони США для інформаційного тероризму

РФ використовує ексрадника міністра оборони США для інформаційного тероризму
Російська пропаганда використовує ексрадника міністра оборони США для інформаційного тероризму. Фото: t.me/CenterCounteringDisinformation

Кремлівська пропаганда вдається до інформаційного тероризму й шантажу, використовуючи колишнього радника міністра оборони США Дуґласа Макґреґора.

Про це застерігає Центр протидії дезінформації при РНБО України в Telegram.

"Цей орієнтований на Західну аудиторію "експерт" поширює наративи про "неминучу поразку Києва", "непереможну армію РФ" і залякує світ тим, що "Путін може застосувати ядерну зброю". 22 квітня в ефірі американського Fox News Макґреґор прогнозував, що подальше постачання зброї в Україну начебто призведе до ескалації з боку Росії.

На думку Макґреґора, Україна має віддати РФ Крим і Донбас, щоб Путіну не довелося "завдати ядерного удару", - повідомляють у Центрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія поширює нові фейки про Бучу, Херсон та Донбас

25 квітня в інтерв'ю іспанському виданню El Mundo Макґреґор наголосив, що начебто постачання Україні зброї - марне витрачання ресурсів, оскільки, з непромовлених "експертом" причин, "Київ приречений".

"Цей же ексміністр оборони США прогнозував, що Росія "знищить Україну до середини березня 2022 року", - додають у повідомленні.

Центр протидії дезінформації при РНБО України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти згенерували на ранок 29 квітня. Пропаганда Росії намагається підвищити тиск на світову спільноту.

Зараз ви читаєте новину «РФ використовує ексрадника міністра оборони США для інформаційного тероризму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі