понеділок, 11 квітня 2022 13:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Рашисти втягують українських дітей у злочини: СБУ звернулася до батьків

Рашисти втягують українських дітей у злочини: СБУ звернулася до батьків
СБУ закликала всіх батьків бути пильними. Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Російські окупанти використовують неповнолітніх українських дітей для розвідки наших військових позицій.

Загарбники встановлюють контакти з дітьми в соцмережах або напряму, повідомив пресцентр Служби безпеки України 11 квітня.

"СБУ звертається до всіх батьків із проханням бути пильними щодо листування та контактів своїх синів і доньок", - ідеться в повідомленні.

Як приклад СБУ навела два випадки:

Харків

Окупанти через Telegram обіцяли заплатити гроші неповнолітньому за інформацію про позиції Збройних сил України на території міста.

Луганщина

Двоє російських окупантів напряму запропонували 16-річному підлітку гроші в обмін на інформацію про місця розташування та маршрути пересування українських військ. Хлопець злякався, проте ті його "заспокоїли". Мовляв, ти малолітній, тобі нічого не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рашисти використовують дітей у Волновасі як живий щит

Завдяки втручанню українських силовиків діти не встигли передати інформацію ворогу, зазначили у відомстві.

"Розглядаємо питання про можливість притягнення правопорушників до кримінальної відповідальності. В Україні вона настає за досягнення особою 16 років, а в окремих випадках - із 14 років", - додали в повідомленні.

Станом на ранок 11 квітня понад 525 дітей постраждали в Україні внаслідок збройного вторгнення Російської Федерації. З них загинули 183 дитини, понад 342 зазнали поранень. Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх установлення в місцях активних бойових дій, на тимчасово окупованих і звільнених територіях.

Зараз ви читаєте новину «Рашисти втягують українських дітей у злочини: СБУ звернулася до батьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі