понеділок, 11 квітня 2022 11:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Рашисти використовують дітей у Волновасі як живий щит

Рашисти використовують дітей у Волновасі як живий щит
Дії окупантів спрямовані на ускладнення операції з майбутнього звільнення міста ЗСУ. Фото: t.me/denisovaombudsman

Росіяни зобов'язують дітей на тимчасово окупованих територіях розпочати навчання в районах на межі ведення бойових дій.

У тимчасово окупованій Волновасі Донецької області російські окупанти з 11 квітня змушують дітей іти до навчальних закладів, повідомила омбудсмен Людмила Денісова в Telegram.

"Імовірно, такі дії окупантів спрямовані на ускладнення операції з майбутнього звільнення міста Збройними силами України та для можливих провокацій із жертвами заради дискредитації та звинувачення української сторони. Діти фактично стають заручниками й живим щитом для військ російського агресора", - заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забороною ОБСЄ Росія намагається приховати сліди воєнних злочинів - Денісова

Конвенцією ООН про права дитини визначено, що під час збройних конфліктів держави-учасниці зобов'язані вживати всіх можливих заходів для забезпечення захисту дітей, які опинилися на території збройного конфлікту, і догляду за ними.

"Країна-окупант ставить під загрозу право на життя дітей, яке гарантоване Конвенцією ООН про права дитини та Женевською конвенцією. Звертаюся до Комісії ООН із розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти воєнних злочинів і порушення РФ прав дітей", - ідеться в повідомленні.

Від початку повномасштабної війни Росії проти України загинули 183 дитини. Ще понад 342 зазнали поранень станом на ранок 11 квітня.

10 квітня внаслідок артобстрілу селища у Покровському районі Донецької області 16-річний хлопець отримав поранення.

Унаслідок щоденних бомбардувань та обстрілів пошкоджено 938 закладів освіти. 87 із них ущент зруйновані.

Зараз ви читаєте новину «Рашисти використовують дітей у Волновасі як живий щит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі