середа, 14 грудня 2022 13:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Намагався втекти до Молдови: "спакували" колаборанта-бізнесмена
4

Служба безпеки України затримала автоперевізника, який надав автобуси для перевезення російських окупантів з Криму до Херсона.

Ще одного ворожого поплічника спіймали у ході стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні, повідомила 14 грудня пресслужба СБУ.

"Зловмисником виявився власник місцевої компанії-автоперевізника, який брав участь у транспортуванні російських окупаційних угруповань під час захоплення українського міста. Саме його автобуси масово переправляли до регіону особовий склад рашистів із тимчасово окупованого Криму. До цього було залучено понад 50 одиниць пасажирського транспорту, які перебували в автопарку підприємства", – ідеться в повідомленні.

Після звільнення обласного центру пособник агресора намагався втекти до Молдови, щоб уникнути правосуддя.

СБУ затримала автоперевізника, який надав автобуси для перевезення окупантів з Криму до Херсону
Фото: ssu.gov.ua
СБУ затримала автоперевізника, який надав автобуси для перевезення окупантів з Криму до Херсону
СБУ затримала автоперевізника, який надав автобуси для перевезення окупантів з Криму до Херсону
СБУ затримала автоперевізника, який надав автобуси для перевезення окупантів з Криму до Херсону

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продавав награбоване окупантами: на Миколаївщині спакували колаборанта

Співробітники української спецслужби своєчасно викрили зловмисника, встановили його місцеперебування і затримали на спробі перетину кордону. За даними слідства, фігурантом є керівник однієї з великих транспортних компаній, яка займається пасажирськими перевезеннями, зокрема до країн ЄС.

"На початку повномасштабного вторгнення він підтримав загарбників і "перелаштував" власний бізнес на користь країни-агресорки. Для цього "перереєстрував" компанію в окупаційній адміністрації і відкрив банківські рахунки в Росії. В обмін на співпрацю ворог обіцяв йому безперешкодне управління автопідприємством та вільне пересування по тимчасово захоплених регіонах України", – звітує СБУ.

Наразі слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру. Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення до відповідальності винних осіб.

Служба безпеки продовжує викривати зрадників і колаборантів на тимчасово окупованих територіях України. В результаті слідчо-оперативних дій встановлені особи ще восьми організаторів незаконних "референдумів" в тимчасово захоплених районах Херсонської та Миколаївської областей.

Також СБУ знешкодила російську агентуру, очолювану чиновником з Миколаєва. Він передавав росіянам важливі дані про ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Намагався втекти до Молдови: "спакували" колаборанта-бізнесмена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі