четвер, 09 лютого 2023 20:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін видав чергову маячню про війну

Путін видав чергову маячню про війну
Російській диктатор Володимир Путін видав чергову маячню про війну. Фото: Getty Images

У четвер, 9 лютого, російський диктатор Володимир Путін на зустрічі із представниками авіаційної галузі заявив, що Росія не розпочинала жодних бойових дій в Україні, а намагається їх закінчити.

Путін звинуватив "українських націоналістів" у тому, що вони "розпочали війну". Слова президента наводять російські пропагандистські ЗМІ.

Путін вкотре проголосив, що в Україні 2014 року відбувся "державний переворот", після якого відбулися "події в Криму та на Донбасі" – так він назвав незаконну анексію півострова та підтримані РФ сепаратистські заколоти в Донецькій та Луганській областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден про Путіна: він уже втратив Україну

Кремлівський диктатор також завів стару платівку про "вісім років бомбили Донбас", звинувативши українську армію в обстрілах так званих ДНР та ЛНР, які тривали від 2014 року.

"У порушення всіх домовленостей, усіх зобов'язань ці регіони Донбасу були взяті в блокаду, по них стали працювати з допомогою важкої військової техніки, неодноразово проводили крупні військові операції. Тобто вони почали війну тоді", – сказав кремлівський диктатор.

За його словами, вони (українські націоналісти) почали війну і вона тривала вісім років на знищення тих людей, які там живуть, які почувають себе кровно зв'язаними з Росією, російською культурою, російською мовою. Скільки можна було терпіти вже?" – заявив Путін, пояснюючи повномасштабне вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року.

Росія поки що не до кінця "захистила Донбас", тому війна проти України продовжується.

Поки що цієї мети не досягнуто повністю. Про це заявив речник президента РФ Дмитро Пєсков на брифінгу 3 лютого, повідомляють російські ЗМІ.

Представник Кремля дав зрозуміти, що за рік агресивної війни проти українського народу російські війська так і не досягли головної мети.

При цьому, за його словами, безпека тимчасово окупованого Криму нібито забезпечена надійно.

Зараз ви читаєте новину «Путін видав чергову маячню про війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі