четвер, 28 липня 2022 09:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін не віддасть добровільно Херсон – Жданов

Путін не віддасть добровільно Херсон – Жданов
Війська РФ не відступлять з Херсону добровільно. Фото: Генштаб

Херсон - єдиний обласний центр, який росіяни захопили повністю.

Війська РФ не залишать його добровільно. Про це заявив військовий експерт та полковник запасу ЗСУ Олег Жданов у ефірі з Марком Фейгіним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині набирає обертів – британська розвідка

"Москва не піде. Генеральний штаб ніколи не піде, тому що Путін не дозволить. Для нього втратити єдиний обласний центр – це дорівнюватиме поразці у всій війні. Тому, я думаю, що він не піде. Але, я думаю, що тут є виключення з правил. Якщо бійці побіжать, розуміючи всю цю безвихідь ситуації, вже ніякий генштаб і Кремль їх не зупинить", – пояснив він.

Жданов також вважає, що на південь РФ не зможе перекинути більше, ніж 7 тисяч своїх військових, якщо взагалі їх вдасться зібрати, не послаблюючи інші напрямки на фронті.

Збройні сили України просуваються у Херсонській області. Українські захисники поступово вибивають ворога із захоплених ним територій, заявив президент України Володимир Зеленський.

ЗСУ, ймовірно, готуються розпочати або вже розпочали контрнаступ у Херсонській області. Публічна інформація про хід та темпи контрнаступу буде обмежена і надходитиме із затримкою, повідомив американський Інститут вивчення війни 24 липня.

Зараз ви читаєте новину «Путін не віддасть добровільно Херсон – Жданов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі