неділя, 06 листопада 2022 19:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін натякнув, куди готовий нанести ядерний удар

Путін натякнув, куди готовий нанести ядерний удар
Президент Росії Володимир Путін натякнув, куди готовий нанести ядерний удар. Фото: kremlin.ru

Бомбардування Японії у 1945 році продемонстрували, що не потрібно атакувати великі міста для того, щоб перемогти.

Про це у розмові з президентом Франції Емманюелем Макроном заявив російський диктатор Володимир Путін. Він заявив, що це продемострували бомбардування японських міст Хіросіма і Нагасакі, які призвели до капітуляції Японії наприкінці Другої світової війни, пише Daily Mail.

За інформацією видання, Макрон стривожений цією заявою, оскільки це прозвучало як натяк на те, що Путін може підірвати тактичну ядерну зброю на Сході України, залишивши Київ неушкодженим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберґ висловився про можливість ядерної війни

"Схоже, в цьому і полягала суть його зауважень", – йдеться в матеріалі.

Джерело у французькому уряді повідомило газеті, що два президенти, безсумнівно, обговорювали ризик використання ядерної зброї.

"Путін хоче донести повідомлення про те, що на столі є всі опції відповідно до Російської доктрини ядерної зброї", – повідомили журналісти.

Лідер Китаю Сі Цзіньпін виступає проти застосування ядерної зброї Росією у війні проти України. Про це він сказав канцлеру Німеччини Олафу Шольцу, повідомляє Bloomberg.

Цзіньпін вказав, що необхідно не допустити ескалації війни Росії проти України у вигляді ядерної загрози.

Президент РФ Володимир Путін запевнив свого турецького колегу Реджепа Ердогана, що не планує застосовувати ядерну зброю.

Зараз ви читаєте новину «Путін натякнув, куди готовий нанести ядерний удар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі