субота, 05 листопада 2022 17:32

Столтенберґ висловився про можливість ядерної війни

Столтенберґ висловився про можливість ядерної війни
Генсек НАТО Єнс Столтенберґ не думає, що ядерна війна можлива. Фото: eastnews.ua

Ризик застосування ядерної зброї Росією невеликий.

Але до нього ставляться серйозно, сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ в інтерв'ю виданню NTV.

Застосування ядерної зброї спричинить величезні наслідки. Воно змінить характер війни.

Росія діє безвідповідально та безрозсудно, коли намагається спекулювати на ядерній темі. У ядерній війні переможців не буде, сказав Столтенберґ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атомна субмарина США зробила "послання Путіну" – ЗМІ

"Ризик застосування Росією ядерної зброї в Україні невеликий, але наслідки будуть величезними, тому ми ставимося до цього дуже серйозно. Росія діє безвідповідально та безрозсудно. Ядерна зброя змінить характер конфлікту. Ядерна війна не виявить переможця. Ми ясно даємо цей меседж. Але ядерна позиція Росії залишається незмінною", – заявив він.

Лідер Китаю Сі Цзіньпін виступає проти застосування ядерної зброї Росією у війні проти України. Про це він сказав канцлеру Німеччини Олафу Шольцу, повідомляє Bloomberg. Цзіньпін вказав, що необхідно не допустити ескалації війни Росії проти України у вигляді ядерної загрози.

Президент РФ Володимир Путін запевнив свого турецького колегу Реджепа Ердогана, що не планує застосовувати ядерну зброю.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберґ висловився про можливість ядерної війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі