вівторок, 27 вересня 2022 10:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін цього тижня може оголосити анексію окупованих територій України – британська розвідка

Путін цього тижня може оголосити анексію окупованих територій України – британська розвідка
У п'ятницю, 30 вересня, російський диктатор Володимир Путін може оголосити анексію окупованих територій України. Фото: eastnews.ua

У п'ятницю, 30 вересня, російський диктатор Володимир Путін виступить перед обома палатами російського парламенту.

Під час виступу може оголосити про анексію окупованих територій України. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані своєї розвідки 27 вересня.

"Існує реальна можливість, що Путін використає свій виступ для офіційного оголошення про приєднання окупованих регіонів України до Російської Федерації", – зазначають британські розвідники.

Вони нагадали що так звані "референдуми", які зараз проходять на захоплених українських територіях, мають завершитися 27 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На окупованій Луганщині почався призов медиків: кого забирають в першу чергу

"Російське керівництво, напевно, сподівається, що будь-яке оголошення про анексію розглядатиметься як виправдання "спеціальної воєнної операції" та консолідує патріотичну підтримку конфлікту", – йдеться в повідомленні.

Проте, за даними британської розвідки, це прагнення, ймовірно, буде підірвано інформацією про нещодавні невдачі Росії на полі бою та занепокоєнням з приводу мобілізації, оголошеної минулого тижня.

Загарбники взялися проводити псевдореферендуми на окупованих територіях України з 23 до 27 вересня. За результатами фейкового голосування Держдума РФ планує "прийняти" захоплені території до свого складу. Після цього на них розповсюджуватиметься ядерна доктрина Росії, заявив міністр іноземних справ РФ Сергій Лавров.

Зараз ви читаєте новину «Путін цього тижня може оголосити анексію окупованих територій України – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі