пʼятниця, 18 серпня 2023 06:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Прорив ЗСУ біля Роботиного: в ISW прогнозують стрімкий наступ

Прорив ЗСУ біля Роботиного: в ISW прогнозують стрімкий наступ
На думку аналітиків, наступ ЗСУ біля Роботиного має важливе тактичне значення. Фото: t.me/landforcesofukraine

Наступ українських сил біля Роботиного та Урожайного на південному напрямку, ймовірно, має велике тактичне значення через структуру російських оборонних рубежів.

Прорив ЗСУ у цьому районі може дозволити українським військам розпочати операції на ділянках з найгустішими мінними полями. Про це йдеться у новому огляді Інституту вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Держдепі США розповіли, що вважатимуть за перемогу України над РФ

Аналітики стверджують, що російська оборона там побудована із трьох ліній. Перша включає мінні поля завглибшки кілька кілометрів. Друга лінія зосереджує артилерію, техніку та особовий склад, а третя ‒ тилові позиції, призначені для накопичення та збереження ресурсів.

"Якщо райони навколо другої російської лінії оборони будуть не так сильно заміновані, то це, ймовірно, сприятиме стрімкому наступу України", ‒ йдеться у повідомленні.

Досягнення України у війни неймовірні. Збройні сили просуваються вперед та готують підґрунтя для великого прориву восени.

Завдання буде монументальним. Навіть якщо Україна залучить до контрнаступу усіх до останнього солдата, просуватися вперед буде важко через багатошарові та потужні оборонні лінії росіян, пише Forbes.

Зараз ви читаєте новину «Прорив ЗСУ біля Роботиного: в ISW прогнозують стрімкий наступ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі