вівторок, 14 лютого 2023 21:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент Болгарії зробив чергову провокаційну заяву про поставки зброї Україні

Президент Болгарії зробив чергову провокаційну заяву про поставки зброї Україні
Президент Болгарії Румен Радєв знову виступив проти відправки болгарської зброї в зону бойових дій в Україні. Фото: Getty Images

Президент Болгарії Румен Радєв і надалі виступатиме проти відправки болгарської зброї в зону бойових дій в Україні.

Він також анонсував, що Болгарія не підтримає санкції проти російського ядерного палива. Про це повідомляє "Главком".

Радєв зазначив, що тимчасовий уряд виконав рішення парламенту щодо надання Україні військової допомоги і додав, що надання нової допомоги має здійснюватись з врахуванням стану болгарської армії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На початку війни Болгарія таємно допомагала Україні – ЗМІ

За його словами, наразі потрібно думати не про послаблення оборонного потенціалу країни, а навпаки про його збереження та розвиток.

Крім того, болгарський президент заявив, що деякі місцеві партії нібито хочуть втягнути країну в ескалаційні процеси, які вони не можуть контролювати.

"Нехай партії виграють вибори, сформують уряд і візьмуть на себе відповідальність за рішення, за яким болгарська армія надасть зброю Україні. Люди, які нічого не знають у військовій справі, намагаються втягнути нас у ескалаційні процеси, які вони не можуть контролювати", – заявив призидент.

Він додав, що війна вже переросла у фазу повного взаємного виснаження і вона "задіює всіх нас".

Минулого тижня президент Болгарії Румен Радєв вже виступав проти надання зброї Україні.

Він заявив, що відправлення зброї до України схоже на "гасіння пожежі бензином". Разом з тим він запевнив, що його країна буде підтримуватиме український народ.

Радєв заявив, що Україна є центром усіх дебатів у ЄС, тому настав час, через рік після початку цієї кривавої війни, змістити акцент здебільшого на заходи щодо її припинення та відновити всі дипломатичні зусилля у пошуках мирного рішення.

Зараз ви читаєте новину «Президент Болгарії зробив чергову провокаційну заяву про поставки зброї Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі