середа, 28 червня 2023 17:52

Прем'єрка Естонії анонсувала "сюрприз" щодо членства України в НАТО на липневому саміті

Прем'єрка Естонії анонсувала "сюрприз" щодо членства України в НАТО на липневому саміті
Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас анонсувала "сюрприз" щодо членства України в НАТО на липневому саміті Альянсу у Вільнюсі. Фото: president.gov.ua

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас анонсувала "сюрприз" щодо членства України в НАТО на липневому саміті Альянсу у Вільнюсі.

Під час спільної пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом прем'єрка наголосила, що єдина гарантія безпеки для України – це НАТО. Про це пише "РБК-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія має просити, щоб Україну прийняли в НАТО – Зеленський

"Я впевнена, що єдина гарантія безпеки України, яка дійсно працює – це НАТО. Але я не хочу якось зіпсувати сюрприз саміту у Вільнюсі", – сказала Каллас.

Своєю чергою Столтенберг висловив упевненість у тому, що лідери на зустрічі "прийдуть до єдиної позиції" щодо приєднання України до НАТО.

"Поки що рано передбачати результати саміту. Зараз йдуть консультації, як відбувається завжди щодо важливих рішень, які нам необхідно ухвалити. Але я абсолютно впевнений, що лідери на саміті прийдуть до єдиної позиції щодо того, як відповісти на очікування України щодо членства", – зазначив генсек.

Держави НАТО повинні дати України сигнал щодо вступу до Альянсу.

Липневий саміт у Вільнюсі у цьому плані буде вирішальним, заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте. Його цитує видання RLT.

Таку заяву прем'єр Нідерландів зробив на зустрічі представників НАТО у Гаазі.

За словами Рютте, саміт НАТО, що відбудеться 11-12 липня у Вільнюсі, буде вирішальним, зокрема і щодо питання вступу України.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єрка Естонії анонсувала "сюрприз" щодо членства України в НАТО на липневому саміті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі