неділя, 06 листопада 2022 09:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Прем'єри Японії та Великої Британії обговорили війну в Україні ‒ про що домовилися

Прем'єри Японії та Великої Британії обговорили війну в Україні ‒ про що домовилися
Глава уряду Японії Фуміо Кісіда поговорив телефоном з новим прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком. Фото: realist.online

Глава уряду Японії Фуміо Кісіда провів телефонні переговори з новим прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком.

Сторони погодилися поглибити двосторонню співпрацю на тлі занепокоєння щодо війни Росії проти України й збільшення військової активності Китаю і Північної Кореї. Про це повідомляє МЗС Японії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сунак і Шольц поговорили про Україну: подробиці розмови

Лідери підтвердили, що Японія та Британія прискорять переговори щодо якнайшвидшого укладення угоди, яка посилить оперативну сумісність і співпрацю між їхніми збройними силами. Підпишуть також угоду про спільне розробляння винищувача.

"Щодо російської агресії проти України лідери двох країн підтвердили необхідність збереження єдності міжнародної спільноти, збереження й посилення санкцій щодо Росії й підтримки України. Обидва лідери також визнали, що вони ніколи не погодяться на ядерні загрози Росії, і що для міжнародної спільноти вкрай важливо надіслати щодо цього чіткі сигнали", ‒ ідеться в повідомленні.

Україна готуєтсья до візиту нового британського прем'єр-міністра Ріші Сунака. Про візит в Україну Сунак домовився під час телефонної розмови з президентом Володимиром Зеленським. Про це в ефірі телемарафону повідомив посол України у Великій Британії Вадим Пристайко.

Японія допомагатиме Україні з відновленням пошкоджених або зруйнованих бойовими діями об'єктів критичної інфраструктури України, зокрема шляхом надання необхідного обладнання та устаткування. Відповідні енергетичні проєкти здійснюватимуть у співпраці з японським агентством міжнародного співробітництва JICA, повідомляє Міністерство енергетики у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єри Японії та Великої Британії обговорили війну в Україні ‒ про що домовилися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі