четвер, 10 жовтня 2024 11:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Зрадник мобілізувався до ЗСУ, щоб коригувати удари РФ
3

Служба безпеки затримала ще одного "крота" російських спецслужб у ЗСУ.

Він хотів скоригувати вогонь по своєму підрозділу, повідомила 10 жовтня пресслужба СБУ.

"Агент РФ мобілізувався до ЗСУ, щоб коригувати удари рашистів по українській армії. Зрадником виявився 30-річний житель Одеси. Російська спецслужба завербувала його через Телеграм-канали, де він шукав швидкий заробіток. Спочатку фігурант виконав тестове завдання ворога, а потім у серпні за вказівкою російського куратора вступив на військову службу до однієї з військових частин ЗСУ", - сказано в повідомленні.

Служба безпеки України документувала кожен крок підривної діяльності зрадника і затримала його на гарячому, коли він готувався відправити секретні координати в РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коригувальника ФСБ завербували через сайт знайомств

Пріоритетними цілями ворога були навчальні центри та пункти постійної дислокації сил ППО, куди влаштувався їхній "кріт".

Окупанти сподівалися завдати вогневе ураження по об'єктах у той час, коли там буде найбільше зосередження українських захисників. Сам зрадник у момент атаки планував сховатися за межами військової частини, щоб у подальшому продовжити коригування вогню.

Під час обшуків у агента виявлено мобільний телефон із доказами роботи на ворога. Слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

СБУ і поліція затримали двох осіб, які на замовлення російських спецслужб підпалювали авто Сил оборони у Києві і Черкаській області.

В Одесі затримали місцевого рієлтора, який коригував російський удар "Іскандером" по місту.

Зараз ви читаєте новину «Зрадник мобілізувався до ЗСУ, щоб коригувати удари РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі