середа, 11 червня 2014 14:50

Працівники ФСБ катують українського режисера: роздягли, побили, погрожували сексуальною наругою

Працівники ФСБ катують українського режисера: роздягли, побили, погрожували сексуальною наругою
Олег Сенцов. Фото: ІТАР-ТАСС

Адвокат затриманого в Криму українського режисера Олега Сенцова Дмитро Дінзе написав заяву у зв'язку з тортурами щодо його підзахисного з боку співробітників російських спецслужб, а також з проханням перевести його з Лефортово в іншій слідчий ізолятор.

"Я вже написав заяву про скоєння злочину щодо Олега співробітниками ФСБ, які ... протягом трьох годин чинили на нього психологічний, фізичний вплив, вибиваючи зізнання, свідчення", - сказав адвокат у відеозверненні, яке продемонстрували журналістам на прес-конференції в середу в Києві.

За словами Дінзе, його підзахисного співробітники спецслужб били ногами, зняли одяг, "погрожували вчинити наругу над ним сексуального харакатеру".

При цьому адвокат зазначив, що дані дії не мали жодного впливу на показання його підзахисного.

Крім того, він повідомив, що в своїй заяві він також просить перевести підзахисного в інший слідчий ізолятор.

"Я в цій заяві вказав, що необхідно Олега перевести в інший ізолятор, тому що в тому, в якому він міститься, я не впевнений, що йому буде досить безпечно знаходиться", - пояснив Дінзе.

При цьому він додав: "У зв'язку з тим, що ізолятор відомчий, знаходиться в розпорядженні співробітників ФСБ, вони мають туди безперешкодний прохід, можуть чинити на нього (на Сенцова - ред.) тиск, можуть у будь-який момент викликати до себе в кабінет ... або вивести зі слідчого ізолятора".

Нагадаємо, що ФСБ Росії звинувачує відомого українського кінорежисера Олега Сенцова в організації теракту. Його затримали 11 травня в Сімферополі.

 

Зараз ви читаєте новину «Працівники ФСБ катують українського режисера: роздягли, побили, погрожували сексуальною наругою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі