понеділок, 10 квітня 2023 11:23

Повернення захоплених Росією дітей: Верещук оголосила про формування міжнародної коаліції

Повернення захоплених Росією дітей: Верещук оголосила про формування міжнародної коаліції
Росія незаконно утримує 4 396 українських дітей-сиріт. Фото: gettyimages.com

Для повернення вкрадених Росією українських дітей-сиріт формується міжнародна коаліція.

Нині РФ утримує на тимчасово окупованих територіях і незаконно вивезла на російську територію 4 396 дітей-сиріт. Про це повідомила віцепрем'єр-міністр України Ірина Верещук.

За її словами, координаційна рада з питань захисту та безпеки дітей зараз працює над формуванням міжнародної коаліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Незаконну депортацію українських дітей слід зупинити" - Ганна Гусарська

Її завданням буде повернення українських дітей-сиріт і покарання винних у злочинах проти українських дітей.

"У цій справі нам дуже важлива допомога світової спільноти. Уже формується пул міжнародних лідерів, які висловили свою публічну підтримку такій коаліції. Серед них Урсула фон дер Ляєн, Матеуш Моравецький та інші. Також має бути посередник. Ним може бути будь-хто: Міжнародний Комітет Червоного Хреста, УВКБ ООН, ЮНІСЕФ тощо. Сподіваюся, що незабаром така платформа почне діяти", – наголосила Верещук.

49 країн світу і Європейський Союз опублікували спільну заяву із засудженням незаконної депортації українських дітей до країни-агресорки Російської Федерації.

У березні Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт російського президента Володимира Путіна й уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Обох підозрюють у скоєнні воєнного злочину – незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Зараз ви читаєте новину «Повернення захоплених Росією дітей: Верещук оголосила про формування міжнародної коаліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі