пʼятниця, 12 серпня 2011 13:44

"Послідовник Брейвіка" влаштував стрілянину в будівлі Міноборони Естонії
11

Фото: Фото: Reuters

Представники Державної прокуратури Естонії назвали ім'я людини, яка влаштувала стрілянину в будівлі міністерства оборони. Злочинцем виявився 57-річний Карен Драмбян.

За даними естонських властей, Драмбян за фахом юрист. Він був членом Об'єднаної лівої партії Естонії, в 2009 році висував свою кандидатуру в міськраду міста Маард, але на виборах зазнав поразки. Раніше DELFI, посилаючись на очевидця подій в міністерстві, повідомляв про те, що стрілець міг бути членом Кайтселійту - добровольчого воєнізованого формування. У прокуратурі, однак, цю інформацію спростували.

Повідомлення про те, що Драмбян захоплював заручників, також виявилися хибними. З'ясувалося, що двоє співробітників міністерства просто на деякий час опинилися в одному приміщенні зі злочинцем.

За даними порталу ERR, не підтвердилися і відомості про самогубство Драмбяна. Раніше надходили повідомлення про те, що стріляв затриманий, а потім - що він покінчив із собою. За останніми даними, злочинець загинув під час перестрілки зі співробітниками поліції. Близька до Об'єднаної лівої партії людина, яка особисто знала Драмбяна, припустила, що у загиблого "не було мужності, щоб вбити себе, от і пішов, щоб його інші вбили".

Прем'єр-міністр Естонії Андрус Ансип і міністр оборони Март Лаар заявили на прес-конференції, що прикладом для наслідування для Драмбяна міг стати норвезький терорист Андерс Брейвік. За словами Лаара, Драмбян мав при собі близько ста патронів, сумку з вибуховими пакетами і газову маску. У свою чергу, Ансіп визнав, що мотиви злочинця залишаються неясними, так як він не висував жодних політичних чи інших вимог.

Стрілянина в міністерстві оборони Естонії почалася після обіду Незабаром працівників міністерства евакуювали, будівля оточила поліція. О 17:20 операція правоохоронних органів була успішно завершена. Крім самого Драмбяна, ніхто не постраждав.

Зараз ви читаєте новину «"Послідовник Брейвіка" влаштував стрілянину в будівлі Міноборони Естонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі