четвер, 26 жовтня 2023 08:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Пошкоджено пів міста та поранено 36 людей: у Славуті оновили дані про наслідки російської атаки
5

Внаслідок російської атаки в ніч на 25 жовтня пошкоджено майже пів міста Славута у Хмельницькій області.

Під вибухову хвилю внаслідок падіння уламків ворожих БпЛА на обʼєкт критичної інфраструктури потрапили практично всі обʼєкти міста. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив міський голова Славути Василь Сидор.

За його словами, сильно пошкоджене й саме місто, і села громади.

Російські загарбники у ніч на 25 жовтня атакували дронами Хмельниччину
Фото: t.me/suspilnekhmelnytskyi
Російські загарбники у ніч на 25 жовтня атакували дронами Хмельниччину
Російські загарбники у ніч на 25 жовтня атакували дронами Хмельниччину
Російські загарбники у ніч на 25 жовтня атакували дронами Хмельниччину
Російські загарбники у ніч на 25 жовтня атакували дронами Хмельниччину

"Практично всі обʼєкти міста - житловий фонд, соціальні об'єкти - потрапили під цю хвилю і були пошкоджені. У нас у місті близько 500 будинків багатоповерхових. Із них близько 300 мають ті чи інші пошкодження, а також - 28 об'єктів соціальної сфери. Практично всі школи і всі садочки, без винятку. Лікарня також має величезні пошкодження. Ну і підприємства, заклади, суди, військкомат, прокуратура також тією чи іншою мірою пошкоджені", - розповів Сидор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хмельниччину росіяни атакували вже четверту ніч поспіль. В ОВА назвали основні цілі

Внаслідок атаки 36 жителів міста звернулися до медзакладу, 20 людей досі перебувають в лікарні, двоє з них - у тяжкому стані в реанімації.

Сидор також розповів, що в місті вже відновили зв'язок, воду, електрику і газопостачання.

"З четвертої години люди своїми силами почали розгрібати-відновлювати, всі працюють. Приємно, що до мене звернулися всі сусідні міста і надали бригади людей. Ми сьогодні вже максимально відновили освітні заклади. Щодо відновлення житлового фонду - це завдання не одного дня", - заявив міський голова.

За його словами, у місті немає військових частин чи об'єктів, відтак найімовірніше, російська армія цілила у критичну інфраструктуру.

"Напевно це те, що ми знаходимося за 10 кілометрів від атомної станції, і це така спроба пошкодити енергетичні об'єкти, загроза пошкодження АЕС. Я думаю, це так, бо інших версій у мене немає, чому саме мирне місто Славута потрапило під такий удар", - сказав Сидор.

За словами першого заступника голови Хмельницької ОВА Сергія Тюріна, внаслідок російської атаки загалом було пошкоджено 1 тис. 760 об'єктів інфраструктури. Зокрема, 282 багатоквартирних будинки та 1 тис. 404 - приватних, 74 об'єкти соціальної інфраструктури, в тому числі 41 освітній заклад, шість лікарень, 14 закладів культури та дві церкви.

У Славуті Хмельницької області вночі 25 жовтня пролунали вибухи. Там зафіксували значні пошкодження після нічного російського удару. В ОВА спочатку повідомляли, що за медичною допомогою до лікарні звернулись 16 мешканців навколишніх будинків з різними тілесними ушкодженнями.

За словами президента Володимира Зеленського, росіяни вели обстріл у напрямку Хмельницької атомної станції.

Зараз ви читаєте новину «Пошкоджено пів міста та поранено 36 людей: у Славуті оновили дані про наслідки російської атаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі