неділя, 17 вересня 2023 10:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Польща заборонила в'їзд авто з російськими номерами

Польща заборонила в'їзд авто з російськими номерами
Польща з 17 вересня перестане пускати в країну авто з російськими номерами, заявив міністр внутрішніх справ Маріуш Каміньський. Фото: twitter.com/MSWiA_GOV_PL

Влада Польщі з 00:00 17 вересня заборонила в'їзд на свою територію легкових автомобілів, зареєстрованих у Росії.

Це стосується всіх автомобілів – як тих, що використовуються з комерційною метою, так і приватних. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Каміньський.

"Після публікації 8 вересня цього року директив Європейської Комісії щодо заборони в'їзду автомобілів, зареєстрованих у Росії, до ЄС, я хотів би повідомити, що ця заборона на польському кордоні набула чинності сьогодні опівночі", – заявив міністр.

Камінський пояснив, що жоден легковий автомобіль, який був зареєстрований в Росії, не зможе в'їхати на територію польської держави.

За його словами, ця заборона стосується як росіян, так і громадян інших країн, що переміщаються на автомобілях з російськими номерами.

Каміньський додав, що "автомобіль, зареєстрований у Росії, не має права в'їжджати до Польщі".

13 вересня Естонія, Литва й Латвія заявили, що після роз'яснень Єврокомісії щодо санкцій, заборонять в'їзд автомобілів з російськими номерами на територію своїх країн.

У разі прибуття на кордон автомобіля з російською реєстрацією у водія й пасажирів будуть два варіанти: повернутись до Росії, або ж перетнути кордон без автомобіля, який можуть конфіскувати.

Також заборонила в'їзд авто на російських номерах і Фінляндія.

Зараз ви читаєте новину «Польща заборонила в'їзд авто з російськими номерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі